GR

christinanik's blog

   
 

Υγεία & Ψυχολογία

Η αγάπη κάνει καλό στην υγεία  

 

Υγεία - July 12, 2014

 

 

Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τυχεροί ώστε να απολαμβάνουν ευτυχισμένες σχέσεις έχουν έναν ακόμα λόγο να γιορτάζουν. Η ευτυχία κρατάει μακριά όχι μόνο τη μελαγχολία, όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά και το κρύωμα και είναι μία από τις αιτίες για μακροζωία.

 

 

Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι επισκέπτονται λιγότερο τον γιατρό και περνούν χρόνο σε νοσοκομεία πολύ λιγότερο από όσους είναι μόνοι. Μια θεωρία είναι το ότι το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί ώστε να ζουν τα μέλη του κοντά το ένα στο άλλο, σε κοινωνικές ομάδες και το να ζει κανείς μόνος του μπορεί να αποβεί κακό για την υγεία του. Μια πιο πρακτική θεωρία λέει πως οι σύντροφοί μας μας γκρινιάζουν να προσέχουμε τους εαυτούς μας.

 

Οι άνθρωποι που παντρεύονται και μένουν μαζί είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, το να έχεις την υποστήριξη των αγαπημένων σου και έναν άνθρωπο να μιλήσεις κρατάει μακριά τις αρνητικές σκέψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μελαγχολία.

 

 

Όσον αφορά στην υγεία, το να αγαπάς κάποιον είναι προτιμότερο από το να είσαι ερωτευμένος. Οι μαγνητικές τομογραφίες έχουν δείξει πως το μέρος του εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένο με την έντονη αγάπη (το ίδιο που ανταποκρίνεται στην κοκαΐνη) ενεργοποιείται σε περιπτώσεις ζευγαριών με μακροχρόνιες σχέσεις. Εκείνοι σε μακροχρόνιες σχέσεις έδειξαν δραστηριότητα στις περιοχές εκείνες που συνδέονται με τη σύνδεση (bonding) και παράγει λιγότερο στρες.

 

Μια άλλη μελέτη δείχνει πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο να είσαι σε μια σχέση που σου προσφέρει αγάπη και στην ικανότητα του σώματος να επουλώνει τις πληγές του. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως εκείνοι που ήταν σε ευτυχή σχέση είδαν τις πληγές τους να επουλώνονται ταχύτερα από ότι εκείνων που ήταν μόνοι ή σε όχι και τόσο καλές σχέσεις.

 

Δεν έχετε βρει το ιδανικό ταίρι; Μην ανησυχείτε. Οι μελέτες δείχνουν πως το να απολαμβάνει κανείς μια καλή σχέση με φίλους και όχι μόνο μέσα στην οικογένεια ή ακόμα και το να έχει ένα ζωάκι που του δείχνει αγάπη, κάνει καλό στην υγεία του.

 

Πηγή

 

 

 

Αναζήτηση ετικέτας

 

κατηγορίες - categories

 

 

κόσμος   ελλάδα   greece 

 πολιτική 

 

 

 

 

  Home   |   about   |   advertise  -  διαφήμιση  |  contact  -  επικοινωνία

 

  

 

   
 

Υγεία & Διατροφή

Οι Ίνκας την χαρακτήριζαν "μητέρα

όλων των τροφών"  

 

Υγεία - July 10, 2014

 

H κινόα είναι θαυματουργή, όμως λίγοι την προτιμούν. Η επιστημονική της ονομασία είναι Chenopodium quinoa και ουσιαστικά τρώμε τους σπόρους του ομώνυμου φυτού.

 

 

Οι Ίνκας έλεγαν την κινόα «μητέρα όλων των τροφών». Έχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά: θειαμίνη, βιταμίνη Ε, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12, φυλλικό οξύ και νιασίνη, όπως και μέταλλα, όπως μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό, ψευδάργυρο, φώσφορο και μαγνήσιο.

Η κινόα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες και ταυτόχρονα πολύ χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης.

Η κινόα όμως προστατεύει και από τα καρδιακά νοσήματα και μειώνει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης.

Το μαγνήσιο το οποίο περιέχει διευκολύνει τα αιμοφόρα αγγεία και μοιραία ρίχνει τον κίνδυνο υπέρτασης, καρδιακών αρρυθμιών και ισχαιμικής καρδιακής διαταραχής.

Η κινόα βοηθά και τις περιπτώσεις παιδικού άσθματος κατά 50%, σύμφωνα με τη Διεθνή Έρευνα για Αλλεργίες και Παιδικό Άσθμα.

Και δεν σταματά εδώ: βοηθά στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2 και στην τόνωση του μεταβολισμού στον εγκέφαλο και στα μυϊκά κύτταρα και έτσι μειώνονται οι ημικρανίες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κινόα δεν έχει γλουτένη και άρα είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία σε αυτή!

 

Πηγή

 

Αναζήτηση ετικέτας

 

κατηγορίες - categories

 

 

κόσμος   ελλάδα   greece 

 πολιτική 

 

 

 

 

  Home   |   about   |   advertise  -  διαφήμιση  |  contact  -  επικοινωνία

 

  

 

   
 

Πανεπιστήμια

Τα καλύτερα Πανεπιστήμια της

Ελλάδας και του κόσμου 

 

Κόσμος - July 10, 2014

 

Πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ χαμηλά είναι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

 

 

Στην πρώτη δεκάδα του κόσμου είναι κυρίως πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden η οποία έγινε βάσει διάφορων βιβλιομετρικών δεικτών.

Στην ελληνική κατάταξη ακολουθεί το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και έπονται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια, πάντως, βρίσκονται από τη μέση και κάτω στην παγκόσμια κατάταξη.

Σε 750 ιδρύματα που αξιολογήθηκαν, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης καταλαμβάνει την 333η θέση, το Ιωαννίνων την 450ή, το ΕΜΠ την 454η, το ΑΠΘ την 506η, το ΕΚΠΑ την 548η και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας την 588η.

Πρώτο στην παγκόσμια κατάταξη είναι το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα κυριαρχούν απολύτως τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών (MIT, Χάρβαρντ, Μπέρκλεϊ, Στάνφορντ, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας, Πρίνστον, Σάντα Μπάρμπαρα, Σαν Φρανσίσκο και Γιέιλ).

Κορυφαίο ίδρυμα στην Ευρώπη είναι το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ενώ ακολουθεί η Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης.

Στην ευρωπαϊκή κατάταξη (288 πανεπιστήμια), το πανεπιστήμιο της Κρήτης καταλαμβάνει την 150η θέση.

 

Πηγή

 

 

Αναζήτηση ετικέτας

 

κατηγορίες - categories

 

 

κόσμος   ελλάδα   greece 

 πολιτική 

 

 

 

 

  Home   |   about   |   advertise  -  διαφήμιση  |  contact  -  επικοινωνία

 

  

    
 

Τζαφάρ

Η ταινία διαρκεί μόλις 2,5 λεπτά και

δίνει αποστομωτική απάντηση στους

ρατσιστές

 

Κοινωνία - July 10, 2014

 

 

Opening quote

 

 

Η ταινία διαρκεί μόνο 2,5 λεπτά και δίνει αποστομωτική απάντηση στους ρατσιστές. Το φιλμάκι – γροθιά στο ρατσισμό σκηνοθέτησε η Νάνσυ Σπετσιώτη και πρωταγωνιστούν οι: Waseem Aktar, Ναταλία Δραγούμη, Βλαδίμιρος Κυριακίδης, Νίκος Ψαρράς, Χαρά Τσιόνγκα και Γεωργία Κατσικονούρη. Το σενάριο είναι της Κατερίνας Κουτσομύτη.

 

Σε περίπτωση μη αναπαραγωγής δείτε το βίντεο και στο 

 

 

Πηγή

 

Αναζήτηση ετικέτας

 

κατηγορίες - categories

 

 

κόσμος   ελλάδα   greece 

 πολιτική 

 

 

 

 

  Home   |   about   |   advertise  -  διαφήμιση  |  contact  -  επικοινωνία

 

  

    
 

Σούπες

8 λαχταριστές κρύες σούπες που θα

μας αλλάξουν το καλοκαίρι

 

Διατροφή - July 9 , 2014

 

 

Opening quote

 

Όταν ο καιρός είναι ζεστός, είναι ωραίο να έχουμε κάποιες εύχρηστες δροσιστικές ιδέες για γεύμα. Οι κρύες σούπες μπορούν να αποτελέσουν μια εύκολη και υγιεινή εναλλακτική σε παραδοσιακές γρήγορες πρακτικές μαγειρικής, όπως η σαλάτα και τα σάντουιτς. Θα τις συναντήσετε και σε διάφορα εστιατόρια, μιας και «φοριούνται» πια αρκετά. Ας δούμε 8 λαχταριστές κρύες σούπες που θα μας αλλάξουν το καλοκαίρι.

 

 

Σούπα φράουλας  Αυτή η βελούδινη σούπα αποτελείται από φράουλες και σαντιγί. Προσθέτοντας ξινή κρέμα αποκτά μια ξεχωριστή γεύση που θα λατρέψετε. 

 

Σούπα αβοκάντο  Τα αβοκάντο κάνουν καλό στην καρδιά αφού αποτελούν πηγή υγιούς λίπους. Απολαύστε τα σε αυτή τη μεταξένια σούπα μαζί με γνώριμες γεύσεις όπως εσπεριδοειδή, κόλιανδρο και κύμινο. 

 

Σούπα με noodles και αγγούρι  Αυτή η κρύα σούπα με noodles είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένη από ασιατικές γεύσεις. Τα noodles, ο ζωμός φυκιών, το σουσάμι και φυσικά το αγγούρι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ευδαιμονία. 

 

Σούπα από σπαράγγια με αυγά ορτυκιού και χαβιάρι  Αυτή η κρύα σούπα απέχει πολύ από τα συνηθισμένα. Αν και περιλαμβάνει ένα κομμάτι μαγειρικής, το topping από αυγά ορτυκιού και χαβιάρι αποζημιώνει και με το παραπάνω το χρόνο που θα δαπανήσετε. 

 

Σούπα από πεπόνι και δυόσμο  Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, τα πεπόνια φτιάχνουν τις πιο δροσιστικές καλοκαιρινές σούπες. Αυτή η σούπα πεπόνι, ενισχυμένη με γλυκό λευκό κρασί είναι ο τέλειος τρόπος να απολαύσετε ένα πεπόνι. 

 

Σούπα από καρυκευμένο καρότο και γάλα καρύδας  Το κάρυ και το τζίντζερ φτιάχνουν μια τέλεια αντίθεση στη φυσική γλυκύτητα των καρότων και των μαγειρεμένων κρεμμυδιών. Για καλύτερη ισορροπία στη γεύση, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε άγλυκο γάλα καρύδας στη σούπα. 

 

Σούπα από κολοκυθάκια με κάρυ και δυόσμο  Η προσθήκη φρέσκου δυόσμου πηγαίνει αυτή τη σούπα από κολοκυθάκια σε νέο επίπεδο. Είναι μια ιδανική επιλογή για χορτοφάγους υποκαθιστώντας το ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών. 

 

Ντοματόσουπα με μαροκινά μπαχαρικά  Η κρύα ντοματόσουπα αλλάζει άρδην με την προσθήκη μπαχαρικών της Βόρειας Αφρικής και μια δόση από μέλι. Φρέσκα βότανα όπως το κόλιανδρο και ο μαϊντανός βοηθούν στο να ολοκληρωθούν οι τολμηρές γεύσεις αυτής της σούπας. 

 

Πηγή

 

Αναζήτηση ετικέτας

 

κατηγορίες - categories

 

 

κόσμος   ελλάδα   greece 

 πολιτική 

 

 

 

 

  Home   |   about   |   advertise  -  διαφήμιση  |  contact  -  επικοινωνία

 

  

   
 

Financial Times

Η αμερικανική εφημερίδα Financial

Times επιχειρεί την ανατομία της

"ελληνικής περίπτωσης"

Οικονομία - July 9 , 2014

 

Με ένα τετρασέλιδο ρεπορτάζ που περιλαμβάνει την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, το μέτωπο της οικονομίας, τις σχέσεις με τους δανειστές, την ανάπτυξη μέσω του τουρισμού, αλλά και τις εταιρείες που μπορούν να κινήσουν τα νήματα, η αμερικανική εφημερίδα Financial Times επιχειρεί την ανατομία της «ελληνικής περίπτωσης».

 

 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, μετά τη μεγαλύτερη και βαθύτερη ύφεση μεταπολεμικά, όμως, για να είναι η ανάκαμψη διατηρήσιμη, απαιτούνται και άλλες μεταρρυθμίσεις». Η ανάγκη των μεταρρυθμίσεων γίνεται ακόμα πιο έντονη, από τη στιγμή που αποτελεί προαπαιτούμενο από την πλευρά της Τρόικα.

 

Οι πρώτοι καρποί

Ακόμα και έτσι, όμως, το αφιέρωμα καταλήγει σε ένα γενικό συμπέρασμα που έχει θετικό πρόσημο για τις ελληνικές προσπάθειες. Αναφέρει πως οι πρώτοι καρποί από τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις, ήδη δρέπονται.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην προσδοκία θετικών ρυθμών ανάπτυξης φέτος και επιτάχυνσης τους από το 2015, στην επιτυχημένη επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές ομολόγων και στα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, που δείχνουν ότι η χώρα θα επιτύχει το στόχο της για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%.

Η επιστροφή στις αγορές

Κομβικό σημείο για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στις αγορές των ομολόγων, κάτι που δείχνει την αλλαγή του κλίματος.

«Το ελληνικό χρέος είναι υπερβολικά μεγάλο, με δεδομένη της αδυναμία της χώρας για αποτελεσματική φορολόγηση και τη δυναμική της ανάπτυξης» λέει ο Michael Hasenstab, διαχειριστής χαρτοφυλακίου ομολόγων της Franklin Templeton. Όπως λέει ο ίδιος, τα θεμελιώδη δεν δικαιολογούν επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα.

Οι ελληνικές εταιρείες του μέλλοντος

Η εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά και σε εταιρείες που δημιουργούν το δικό τους success story και φέρνει ως τρανά παράδειγμα την εταιρεία Coco-Mat που τα 3/4 της παραγωγής της είναι για το εξωτερικό και τα προϊόντα της φτάνουν μέχρι τη Τζέντα και τη Σεούλ. Άλλα παραδείγματα είναι οι εταιρείες start up (αναφέρονται οι η περιπτώσεις των εταιρειών Upstream, Taxibeat, Workable, Incredible, Locish και CareAcross).

Τέλος γίνεται ειδική μνεία για την Αegean Airlines για την οποία αναφέρει πως η η κρίση αποδείχθηκε μια ευκαιρία. Απέκτησε την ανταγωνιστική Olympic Air σε πολύ χαμηλή τιμή, παρότι και η ίδια ήταν ζημιογόνος για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

«Πιάσαμε πάτο σε ό,τι αφορά την εγχώρια κατανάλωση και τώρα περιμένουμε μια σταδιακή αύξηση. Αν επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2009, θα μιλάμε για αύξηση 30% από πέρυσι», λέει ο Ευ. Βασιλάκης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Aegean.

 

Πηγή

 

 

Αναζήτηση ετικέτας

 

κατηγορίες - categories

 

 

κόσμος   ελλάδα   greece 

 πολιτική


 

 

  Home   |   about   |   advertise  -  διαφήμιση  |  contact  -  επικοινωνία

 

  

 

Pages: 1 2 3 4 »
Μοιραστείτε:

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ