GR

christinanik's blog

 

    

 

March 2014, Greek & English Post

 

 

 

Flóra Borsi’s ‘Pieces of My Mind’ At The

ART350 Gallery In Istanbul

 

 

Το όνομα Flora Borsi έχει πρόσφατα προκαλέσει σάλο στον χώρο της τέχνης για καλό σκοπό όμως. Προωθώντας το μέσο παραποίησης της εικόνας σε νέα επίπεδα, αυτή η 20χρονη καλλιτέχνης Ουγγαρικής καταγωγής, εκθαμβωτικά δημιούργησε την έκθεση ''Pieces of my Mind'' στο ART350 GALLERY στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, που όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε την 20η Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την 20η Απριλίου 2014.

 

Στην ψηφιακή εποχή μας τακτικά παραποιούνται έως ότου γίνουν αγνώριστες , είτε είναι με τη μορφή μιας εικόνας που είναι ήδη επαναδιατυπωμένη για να σοκάρει, είτε ως φωτογραφία μόδας φορμαρισμένη σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις για το τι συνιστά όμορφο. Συνήθως όμως εμπορικά κριτήρια της χρήσης της μεταποίησης της εικόνας δεν θεωρούνται πάντα οτι έχουν θετικούς στόχους. Τούτον λεχθέντος, τα αποτελέσματα αυτής της αναπτυσσόμενης πράξης είναι συχνά εντυπωσιακά αν προβληθούν σε μια καθαρή αισθητική με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων. Παραποιημένες εικόνες όπως αυτές έχουν αποδειχθεί να είναι πιο μπερδεμένες στα χέρια της ταλαντούχας νέας καλλιτέχνιδας Flora Borsi, απόφοιτη του Moholy - Nagy University Τέχνης και Σχεδίου στην Βουδαπέστη. Κατά την επεξεργασία της εικόνας εξερευνά πέρα απο την φυσική υπόσταση δίνοντας βάση στην αντιγραφή, τις αντιλήψεις, την ταυτότητα, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις απο την εργασία σε μια εικόνα ξεπερνώντας τις προσδοκίες και την αρχική μορφή.

 

Asphyxia I, 2011. Photo © Flóra Borsi.

 

Happiness Is A Warm Gun, 2013. Photo © Flóra Borsi.

 

Αν και η μεταποίηση της εικόνας είναι η ουσιαστική πράξη του να επισκιάσει μια εικόνα για να δείξει αυτό που θέλετε εσείς και όχι οτι υπήρχε στην αρχική μορφή της, η Flora Borsi είναι μια ταλαντούχα φωτογράφος που έχει ως στόχο να απεικονίσει το φυσικό αδύνατο και να επικοινωνήσουν τα συναισθήματα, τα όνειρα και το χιούμορ. Το αποτελέσμα είναι η τέχνη να αισθάνεται ως φυσιολογική παρά να απορρέει  απο μία πράξη που είναι ιδιαίτερα σκόπιμη και κατευθυνόμενη. Με την τέχνη της προσπαθεί να προβάλλει το πως πρόοδοι στην τεχνολογία μπορούνα να χρησιμοποιηθούν απο το δημιουργικό μυαλό για να δημιουργήσουν εικόνες που διεγείρουν πέρα απο την καθημερινή σφαίρα της σκέψης, η Borsi διανοίγει ευκαιρίες ώστε να αναρωτηθούν οι αντιλήψεις και ο τρόπος που αποδεχόμαστε φαινομενικά τις οπτικοποιήσεις.

 

 

Push and See, 2014. Photo © Flóra Borsi.

 

Τακτικά οι εικόνες παραποιούνται ώστε να εξεταστούν καλύτερα - η Flora Borsi απο την άλλη πλευρά, προσφέρει μια ασάφεια με την οποία οι εικόνες της να προσφέρουν και μια πολικότητα, δημιουργώντας εξίσου ένα γοητευτικό και συνταρακτικό αποτέλεσμα. Δέσμευση της είναι να διερευνήσει νέες ιδέες, παράλληλα προσωπικές και χειροπιαστές, 'οπως εξηγεί, "Χρησιμοποιώντας τον εαυτό μου ως ένα μοντέλο το καθιστά ευκολότερο για μένα να εκφράσω τις ιδέες και τις φαντασιώσεις μου, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να εργάζομαι μέχρι τις δύο τα ξημερώματα. Και είναι αυτό το πάθος και το εξελισσόμενο όραμα που αναμφισβήτητα υπάρχει στα βάθη των εικόνων της.

 

Σκοπός της Flora να προσφέρει το φυσικώς αδύνατο σε αντίθεση με τις πιο κοινές προθέσεις, ώστε να κάνουν τον θεατή να πιστεύει στην αδυναμία της, όσο το δυνατόν. Αυτή δεν προσφέρει μόνο μια νέα πραγματικότητα, αλλά μάλλον μια εξερεύνηση της αντίληψης που ενθαρρύνει τις ερωτήσεις και τις πιθανές νέες κατανοήσεις. Αυτό οδηγεί σε μια πολύ πιο επίπονη προσπάθεια του να αλλάζει μια εικόνα πέρα απο την αρχική της μορφή, και είναι ο λόγος για τον οποίο έχει αιχμαλωτίσει πολλές φορές την φαντασία και το ενδιαφέρον των ανθρώπων. 

 

Subjective Freedom I, 2013. Photo © Flóra Borsi.

 

Gallica I, 2013. Photo © Flóra Borsi.

 

Untitled, 2013. Photo © Flóra Borsi.

 

Essäché, 2013. Photo © Flóra Borsi.

 

Untitled, 2013. Photo © Flóra Borsi.

 

Des Monstres III, 2013. Photo © Flóra Borsi.

 

Perfect Match, 2012. Photo © Flóra Borsi.

 

Asphyxia II, 2011. Photo © Flóra Borsi.

 

So Heartless, 2011. Photo © Flóra Borsi.

 

Subjective Freedom II, 2013. Photo © Flóra Borsi.

 

 

Πηγή

 

Αρχική     Blogs

 

CHRISTINA'S BLOG

 

 

    

 

March 2014, Greek Post

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

 

 

Η άντληση από την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank νέων κεφαλαίων ύψους 2,95 δισ. ευρώ, από ξένους επενδυτές, αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι ελληνικές τράπεζες ανακάμπτουν γρήγορα από τη μεγάλη κρίση χρέους που τις είχε οδηγήσει στην απομόνωση από τις διεθνείς αγορές χρήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 


«Έχουμε μία αισιόδοξη αγορά. Η τεράστια ζήτηση και υπερκάλυψη δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μετοχές των ελληνικών τραπεζών. Αυτοί που πιστεύουν στην προοπτική της ανάκαμψης είναι περισσότεροι από όσους δεν πιστεύουν», δήλωσε στο πρακτορείο ο κ. Δημήτρης Γιαννούλης, συνιδρυτής της εταιρείας ερευνών ResearchGreece με έδρα την Κύπρο. 


Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει τη δήλωση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του αποτελέσματος της έκδοσης. «Πιστεύουμε ότι και οι δύο αυξήσεις κεφαλαίων (σ.σ.: της Πειραιώς και της Alpha) είναι ιστορικής σημασίας για την ελληνική τραπεζική αγορά και θα συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Σάλλας, αφού τόνισε ότι οι διεθνείς επενδυτές πρόσφεραν περίπου 5,5 δισ. ευρώ και για τις δύο τράπεζες.

 

Πηγή

 

Αρχική     Blogs

 

CHRISTINA'S BLOG

 


 

 

 

 

 

    

 

March 2014, Greek Post

 

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 

 

 

Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε το «National Geographic» για την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί άγνωστες λεπτομέρειες για τα σχέδια, την κατασκευή και την λειτουργία του σπουδαίου έργου που ένωσε οδικά την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα.

 

 

 

Πηγή

 

Αρχική     Blogs

 

CHRISTINA'S BLOG

 

    

 

March 2014, Greek Post

 

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 

 

Ο σχολικός εκφοβισμός χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη, απρόκλητη παρενόχληση, κάποιου παιδιού το οποίο δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα, το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού δύσκολα μπορεί να οριστεί αφού εκδηλώνεται με διάφορες μορφές. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορούν να πάρουν τη μορφή της Ψυχολογικής Βίας και εκφράζονται με διάφορα πειράγματα, παρατσούκλια, κοροϊδία, διάδοση φημών, εξύβριση, ταπείνωση, εξευτελισμό, ρατσιστικά σχόλια, απειλών ή και τρομοκρατίας. Η Ψυχολογική βία περιλαμβάνει επίσης και τον εσκεμμένο αποκλεισμό μαθητών από διάφορες κοινωνικές και σχολικές δραστηριότητες. Μια άλλη μορφή σχολικού είναι η Σεξουαλική Παρενόχληση που χαρακτηρίζεται από σεξουαλικά ταπεινωτικά σχόλια, ανεπιθύμητα αγγίγματα, εξαναγκασμό του θύματος να παρακολουθεί ή να συμμετέχει ενεργά σε σεξουαλικές πράξεις. Όλα αυτά, το παιδί που εκφοβίζεται, μπορεί μερικές φορές να εξαναγκαστεί να τα υποστεί ή και να πράξει μπροστά σε άλλους. Η Σωματική βία στον σχολικό εκφοβισμό εκδηλώνεται με χτυπήματα, σπρωξίματα, κλοτσιές, τσιμπιές και στριμώγματα. Μπορεί να εκφραστεί και μέσα από την Οικονομική Εκμετάλλευση των παιδιών που εκφοβίζονται με αποτέλεσμα την κλοπή ή φθορά στα προσωπικά αντικείμενα τους.

 

Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε και άλλη μια κατηγορία, αυτή του Ηλεκτρονικού ή Διαδικτυακού Εκφοβισμού (cyber bullying), που εκδηλώνεται με :

 

• Διακωμώδηση – εξευτελισμό ενός προσώπου μέσω Internet.

• Συνεχή αποστολή μηνυμάτων άσεμνου περιεχομένου μέσω Internet.

• Εξευτελισμό παιδιού ή εφήβου, με τη δημιουργία ενός προφίλ ή μπλογκ το οποίο περιλαμβάνει σκόπιμα λανθασμένο και  εξευτελιστικό περιεχόμενο.

• Αποστολή απειλών

• Δημοσιοποίηση προσωπικών βίντεο ή φωτογραφιών χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου.

 

Σχολικός εκφοβισμός λοιπόν δεν είναι μια διαμάχη, σύγκρουση μεταξύ δυο μαθητών ή μαθητριών, δεν είναι το πείραγμα, το αστείο προς κάποιον συμμαθητή που γίνονται σε συγκεκριμένο χρόνο, δεν έχουν συνέχεια και δεν επηρεάζουν την συναισθηματική κατάσταση των παιδιών. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη, κατευθύνεται σε συγκεκριμένα παιδιά από παιδιά (πολλές φορές και ομάδα παιδιών) που υπερέχουν σωματικά και έχουν ως αποτέλεσμα το παιδί που εκφοβίζεται να νοιώθει απομονωμένο, να βιώνει άγχος και φόβο, να παρουσιάζει σχολική άρνηση και διάφορες συναισθηματικές δυσκολίες.

 

Οι επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού είναι ποικίλες, σοβαρές και μακροχρόνιες και αφορούν στα παιδιά που θυματοποιούνται, αλλά και τα παιδιά θύτες καθώς επίσης και τα παιδιά που είναι παρατηρητές, παραμένουν αμέτοχοι χωρίς να υποστηρίζουν ή να προστατεύουν μία από τις δύο πλευρές.

 

Δεν πρέπει να υποτιμάμε το θέμα και κυρίως δεν πρέπει να το αποσιωπούμε. Μη διστάσετε να καλέσετε για βοήθεια. Δεν είναι ντροπή, είναι ανάγκη ! Αντιμετωπίστε το !

 

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη των πράξεων σας. Με μια μικρή χειρονομία μπορείτε να αλλάξετε μια ζωή.

 

>> Διαβάστε μια ιστορία

 

Πηγή

 

Αρχική     Blogs

 

CHRISTINA'S BLOG

 

 

 

 

 

    

 

March 2014, Greek Post

 

 

 

Κ Α Τ Α Σ Κ Ε Υ Ε Σ

 

 

 

Οι πιο εντυπωσιακές ρόδες λούνα πάρκ στον κόσμο

 

 

London Eye, Λονδίνο

Ο τεράστιος τροχός φτιάχτηκε με αφορμή την νέα χιλιετία. Φτάνει στα 135 μέτρα –η τέταρτη ψηλότερη κατασκευή στο Λονδίνο- στο κορυφαίο σημείο της αργής περιστροφής του. Ανεβείτε σε μια από τις 32 κλειστές κάψουλες υψηλής τεχνολογίας και ξεκινήστε τη βόλτα που διαρκεί τριάντα λεπτά. Αποκλείεται να φοβηθούν ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά, ενώ η θέα του Λονδίνου είναι εντυπωσιακή, αν βέβαια συμφωνεί και η ομίχλη.  

 

 

Deno's Wonder Wheel, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη

Θα το βρείτε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στο ιστορικό Coney Island Boardwalk στο Deno Wonder Wheel Amusement Park.  Φτάνει τα 150 πόδια πάνω από τη γη, ενώ υπάρχουν θέσεις που κουνιούνται πολύ πιο έντονα από ότι οι υπόλοιπες. Τις επιλέγεται μόνο αν έχετε δυνατό στομάχι.  

 

 

The Niagara Sky Wheel, Clifton Hill, Καναδάς

Ίσως ο πιο έξυπνος και πρωτότυπος τρόπος για να απολαύσετε από ψηλά τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.  

 

 

Tianjin Eye, Κίνα 

Δεσπόζει πάνω στη γέφυρα Yongle του ποταμού Hai, ο οποίος διασχύζει την πόλη Tianjin της Κίνας. Αποτελεί τον μοναδικό τροχό στη γη που έχει δημιουργηθεί πάνω σε ποτάμι. Φτάνει τα 120 μέτρα ύψος και για να κάνει μια πλήρης περιστροφή χρειάζεται μισή ώρα.  

 

 

 

Big O, Tokyo

Είναι ο πρώτος τροχός που δημιουργήθηκε χωρίς εσωτερικό άξονα. Είναι μια από τις πιο γρήγορες ρόδες του κόσμου και βρίσκεται στο θεματικό πάρκο Thunder Dolphin, στην Ιαπωνική πρωτεύουσα. mph. tokyo-dome.co.jp.

 

 

Singapore Flyer, Σιγκαπούρη

Το αποφεύγουν σίγουρα όσοι έχουν φοβούνται τα ύψη μιας και φτάνει τα 168 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης. Οι ντόπιοι-αυτοί κάτι παραπάνω θα ξέρουν- το προτείνουν ως το πιο ιδανικό μέσο για να δεις το μεγαλείο της πόλης από ψηλά, ενώ η θέα φτάνει τις ημέρες που η ατμόσφαιρα είναι καθαρή μέχρι και τα νησιά της Ινδονησίας. singaporeflyer.com 

 

 

Wiener Riesenrad, Βιέννη

Χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Πληγώθηκε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να γυρίζει. Μάλιστα, 15 από τα 30 βαγόνια της τα αυθεντικά του. Η old fashion γοητεία της έχει αποτελέσει σκηνικό για πολλές ταινίας, όπως ο Τρίτος Άνθρωπος και το Πριν το Ξημέρωμα. wienerriesenrad.com 

 

 

Roue de Paris, Παρίσι

Εμφανίστηκε στη Πόλη του Φωτός τη Πρωτοχρονιά του 2000 και μετά μεταφέρθηκε σε Αγγλία, Μπανγκόγκ, Άμστερνταμ και Βέλγιο. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ρόδα που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται. Ενώ, για να αποσυναρμολογηθεί χρειάζεται μόλις 60 ώρες. rouedeparis.com 

 

 

Cosmo Clock 21, Γιοκοχάμα, Ιαπωνία

Το μόνο που πρέπει να ειπωθεί εδώ είναι ότι έχει τη δυνατότητα να τριγυρίσει 480 άτομα. senyo.co.jp 

 

 

 

The High Roller, Λας Βέγκας

Νέα άφιξη. Μόλις άρχισε να φέρνει γύρους. Τα 168 μέτρα ύψος φαντάζουν επικίνδυνα για κάποιον που δεν τα έχει πάει καλά στα τυχερά παιχνίδια των καζίνο. Κατά την ημέρα προσφέρει υπέροχη θέα που φτάνει μέχρι την έρημο. thelinq.com 

 

 

Πηγή

 

Αρχική     Blogs

 

CHRISTINA'S BLOG

 

 

    

 

March 2014, Greek Post

 

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 

 

 

Δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε 4.000 χώρους

 

 

 

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Νοέμβριος 2013) για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014.

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών. Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του υπουργείου, καθώς μπορεί οι ίδιοι να έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων μέσων άλλων προγραμμάτων. «Το ότι δεν δήλωσαν, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, εξ όσων γνωρίζει, αυτός υλοποιεί δικό του πρόγραμμα για την παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Για τα μέσα μεταφοράς, όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης, πριν το τέλος του εξαμήνου του 2014 θα γίνει εγκατάσταση και σε 1.200 εως 1.500 λεωφορεία και τρόλεϊ, μέσα δε στο επόμενο τετράμηνο, πρόσβαση στο wi-fi θα υπάρχει και στο σύνολο των σταθμών του μετρό.

Οι πολίτες, όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

- Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.

- Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.

- Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

 

 

 

Πηγή

 

Αρχική     Blogs

 

CHRISTINA'S BLOG


 

 

 

 

 

Pages: 1 2 3 4 5 ... » »»
Μοιραστείτε:

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ