GR

Tryfonas's blog


20.7.2015, Τεχνολογία


Υπολογιστές


'Οσα πρέπει να γνωρίζετε, για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη


published by Tryfonas PapadopoulosΑπλά μυστικά για να... πετάει ο υπολογιστής σας

Όσο περνάει ο καιρός και με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι υπολογιστές γίνονται πιο αργοί και μπορούν να σας δυσκολεύουν πολύ τη ζωή (εργασιακή και μη).

Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά για τους απλούς χρήστες, που μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή και να σας γλιτώσουν από μερικές ώρες... αναμονής, μέχρι να πάρουν μπρος τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε!

Προτού λοιπόν πάρετε την απόφαση να αποχωριστείτε το μηχάνημά σας και να του δώσετε το φιλί του αποχαιρετισμού, δοκιμάστε τα παρακάτω μυστικά και αποφασίστε μετά τι θέλετε να κάνετε.


1. Φροντίστε να τρέχετε τακτικά προγράμματα cleanup
Το CCleaner είναι μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε caches και προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας.


2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και animation
Σίγουρα, κάποια από αυτά κάνουν το λειτουργικό σας σύστημα να δείχνει πιο ωραίο, όμως δεν θα προτιμούσατε καλύτερα έναν πιο γρήγορο υπολογιστή; Στα Windows 7, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το όμορφο μεν, αλλά βαρύ Aero theme. Κάντε δεξί κλικ στο Desktop και επιλέξτε Personalize. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Window Color tab και ξετσεκάρετε το Enable transparency. ... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


7.7.2015, Σκέψεις

Most Victor Hugo : Σ' αυτήν τη στιγμή του πανικού, φοβάμαι αυτούς που φοβούνται.

published by Tryfonas Papadopoulos
4.7.2015, Opinion


The Twilight Zone - Στη ζώνη του λυκόφωτος
Με σεβασμό στις προσπάθειες κάθε επιχειρηματία να ξεχωρίσει στο εγχώριο και διεθνή στίβο, μια άλλη οπτική γωνία για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.


Φίλε οποιεδήποτε, πολιτικέ, επιχειρηματία,

Όσο οι άλλοι παρίσταναν τους πολιτικούς, έτρωγαν πριν την κρίση με χρυσά κουτάλια και συμφωνούσαν μετά την κρίση με ό,τι προτεινόταν μέχρι σήμερα, εγώ έτρεχα επί δεκαετίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Ταξίδευα για χρόνια, όσο αυτοί έπαιρναν και έτρωγαν απίστευτα ποσά, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στο Λίβανο, στη Κίνα και σε άλλες χώρες για να συναντήσω (άκουσον άκουσον) υποψήφιους και υφιστάμενους πελάτες. Δούλευαν λέει με την ελληνική εταιρία μας. Στην εταιρία που ξεκίνησε πριν περίπου 40 χρόνια, φίλε, με λιγοστά λεφτά και χωρίς υποστήριξη και οικονομικό background.


Με τα λεφτά από την υπάρχουσα για τόσα χρόνια εταιρία, φίλε, δημιουργήθηκαν 20-30 ποιοτικές θέσεις εργασίας και δορυφόροι εταιρίες επί περίπου 40 χρόνια με μέσο όρο μεικτής μισθοδοσίας ας πούμε 1200-1300 ευρώ/μήνα σε σημερινές τιμές. Επί σειρά ετών κάναμε και εξαγωγές στην Ν. Αφρική, στο Λίβανο, στην Ιταλία, στην Κύπρο και στο Βέλγιο.

Και σήμερα φίλε, αντί να μιλάω για το πλάνο ανάπτυξης της συγκεκριμένης εταιρίας, ξέρεις φίλε, γιατί μιλάω;


Για την αφέλεια μου, ρε φίλε. Για το ότι δεν έψαξα, δεν ρώτησα, δεν κατάλαβα τι συνέβαινε.


Με αναγκάζετε να ψάχνω λύσεις στο πουθενά ενώ την τελευταία πενταετία κλείσατε με τα αυξανόμενα μέτρα κάθε προοπτική εξόδου από το πρόβλημα. Και τώρα τα μέτρα θα είναι σκληρότερα. ‘Ενα προκαθορισμένο σχέδιο αργού θανάτου.


Επειδή λένε βλέπουν διαπραγματευτική τακτική ‘τσίρκο’ φίλε. Επειδή πλάνο ακούνε και πλάνο δεν βλέπουνε φίλε. Αλλά, ακόμα και όταν τους στείλουμε ένα excel 128 γραμμών και το 93% να ήταν μεταρρυθμίσεις φίλε η στάση θα ήταν η ίδια. Και η στρατηγική σου πρέπει είναι να βαδίζεις με θάρρος αλλά και με σχέδιο. Γιατί ο δανειστής είναι δανειστής.


Επειδή το μόνο τους πλάνο είναι το σχεδιασμένο αδιέξοδο της πλήρης αποδιοργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και η πλήρης παράδοση ή διαχείριση των πόρων. Μόνο με “ιδεολογία” μαχητή και θάρρος προχωράς και με ό,τι όπλα έχεις.


Και από την άλλη εγώ, οι συνεργάτες μου όπως και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες επιμένουμε ακόμα φίλε, παρά το ξύλο, τις δυσκολίες και την ταπείνωση που έχουμε φάει.


Είμαστε αυτή η συμμετοχή στην οικονομία στην οποία στηρίχθηκε και η δική σου εκπαίδευση και προοπτική. Είμαστε αυτή η "ανάπτυξη" που ίσως δεν ακούς σήμερα στα Brussels Group, αλλά πιθανόν να έχεις ακούσει στο παρελθόν ή ίσως και να ακούσεις στο μέλλον.


Τι σου φταίω όμως ρε φίλε; Γιατί μου κατάστρεψες ή κοντεύεις να μου καταστρέψεις τα σχέδια που έχω χτίσει με ξενύχτι και ρίσκο; Γιατί με αφήνεις στο εσωτερικό χωρίς να μπορώ να πληρώσω τους εργαζόμενους μου για να συνεχίσω, επειδή δε έκανες καλούς λογαριασμούς ή τρώγατε πολλά;


Γιατί να μην είμαι τόσο ρατσιστής με τους άπληστους; Επειδή ίσως είχα την ικανότητα να το δω με τα ίδια μου τα μάτια; Επειδή ίσως είχα την ικανότητα να αντιμιλήσω σε τέτοιες περιπτώσεις, να χαρακτηριστώ ηλίθιος & ανατρεπτικός ή και αλλιώς που δεν χρειάζεται να αναφέρω αλλά στο τέλος να επιτύχω μια καλή συμφωνία; Επειδή είχα την ικανότητα να παράγω αξία ο ίδιος; θα πρέπει πλέον να νιώθουμε μόνο μειονεκτικά και απλά να ακούμε;


Επίσης φίλε μου για καλή μου τύχη έχω αναλώσει πάρα πολύ χρόνο τους τελευταίους μήνες να παρακολουθώ τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων, τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις όλων των μερών μετά από κάθε Eurogroup ή Σύνοδο Κορυφής.


Και ξέρεις τι σκέφτομαι φίλε;


Λυπάμαι τον κόσμο που δεν παρακολουθεί τόσο στενά τις εξελίξεις ή δεν καταλαβαίνει τα βασικά της macro-οικονομίας. Και τον λυπάμαι γιατί δεν καταλαβαίνει ότι η κόντρα για την κόντρα βλάπτει και τις δύο πλευρές φίλε…


Λυπάμαι και για σένα βέβαια, που μέσα σε ένα νέο άνθρωπο υπάρχει ό,τι πιο κοινό κυκλοφορεί στην κοινωνία μας. Η διάθεση σου να ξεχωρίσεις αγνοώντας του τι έχει συμβεί γύρω σου τα τελευταία πέντε χρόνια. Πράγμα που έχει συμβεί και σε μένα στο παρελθόν. Στάχτη και μπούρμπερη αρκεί να μην με επηρεάζει.


Που ελέω timing και ανύπαρκτης πολιτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε να καθοδηγούμαστε εκεί που ήξεραν και εκεί που δεν μας έλεγαν.


Ακολουθούσαμε όχι επειδή είμαστε κουτοί, αλλά ήμασταν αδιάφοροι, είχαμε ανάγκη να πιστέψουμε, αλλά πρωτίστως γιατί μας έμαθαν να φοβόμαστε το άγνωστο. Και το εκμεταλλεύονται αυτό ρε φίλε. Και πουλάει, επειδή μόνο ο φόβος ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις 40 χρόνια τώρα.


Σε αφήνω τώρα φίλε, πρέπει να πάω να συνεχίσω να δουλεύω 10-14 ώρες την ημέρα όπως κάνω για δεκατίες και να δημιουργήσω μια ελάχιστη υπεραξία.


Υπεραξία κατ’ αρχήν για να τη βγάλουμε, για να παραμείνουμε αξιοπρεπείς, για να δηλώσουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για να φτιάξουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, για να πληρώσουμε τους φόρους για τις μίζες που πήραν για δεκαετίες οι πολιτικοί ταγοί μας, για να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι πρέπει να αριστεύουν για να ξενιτευτούν, για να δώσουμε αντικαταθλιπτικά στους φίλους και συγγενείς που δεν αντέχουν την σημερινή κατάσταση, για να δούμε τα δελτία των ειδήσεων και να φοβηθούμε περισσότερο, για να περάσουμε έξω από τα ΑΤΜ και να αγανακτήσουμε περισσότερο, για να ακούσουμε το παράπονο των γονιών μας για τις περικοπές των συντάξεων τους.


Σε αφήνω τώρα και σένα να προοδεύσεις. Και το εννοώ!! Θυμίσου όμως κάτι φίλε, έτσι για το ενδεχόμενο που σε ρωτήσουν οι φίλοι σου ή τα παιδιά σου. Εκανες το καλύτερο που μπορούσες για να υπάρχει το ενδεχόμενο διαφυγής από το σημερινό φαύλο κύκλο;


Τυχαίος επιχειρηματίας, ετών 46