GR

Tryfonas's blog

-

March 2014, Greek Post

 

Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Α  

 

Βρυξέλλες: Στα 10 δισ. και στα μέσα Μαίου η επόμενη δόση

 

Σύμφωνα με αξιωματούχο, το Eurogroup αναμένει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - Στα 10 δισ. ευρώ η δόση - Πριν από τα μέσα Μαϊου η εκταμίευση του μεγαλύτερου τμήματος

 

 

Την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Ελληνική Βουλή αναμένει το Eurogroup, προκειμένου να εγκρίνει με κατ'αρχήν πολιτική απόφασή του στη συνεδρίασή  της ερχόμενης Τρίτης στην Αθήνα την  αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και κυρίως την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία θα είναι περίπου 10 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε στις Βρυξέλλες αξιωματούχος της ευρωζώνης. Πάντως, όπως σημείωσε  ο παράγοντας της ευρωζώνης οι τελικές τυπικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του δεύτερου 15ημερου του Απριλίου.

 

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι  το μεγαλύτερο τμήμα της θα δοθεί πριν από τα μέσα Μαϊου, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

 

Σε ότι αφορά τον τρόπο καταβολής  της δόσης ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι  το μεγαλύτερο τμήμα της θα δοθεί πριν από τα μέσα Μαϊου, έτσι  ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες (ομόλογα που λήγουν μέσα Μαϊου) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μία ή δύο δόσεις, πιθανότητα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Και οι  δύο ή τρεις δόσεις στο σύνολό τους θα είναι χαμηλό διψήφιο σε δισ. ευρώ νούμερο, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, σημειώνοντας,  ότι η πρώτη δόση που θα εκταμιευθεί το Μάιο θα είναι η μεγάλη, προκειμένου να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας και η  επόμενη/επόμενες που θα ακολουθήσουν θα είναι μικρότερες. 

 

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε ακόμη  ότι η εκταμίευση αυτών των δόσεων θα συναρτάται από την εκπλήρωση προαπαιτούμενων δράσεων από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και από τις αποφάσεις του ΔΝΤ, που ακολουθεί τις δικές του εσωτερικές διαδικασίες στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

 

Εξάλλου, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Eurοstat στις 23 Απριλίου που θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος είπε ότι θα αρχίσει συζήτηση στο επίπεδο ομάδας εργασίας της ευρωζώνης για την ελάφρυνση του  χρέους, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει ήδη αναλάβει η ευρωζώνη το 2012, και επεσήμανε ότι η σχετική συζήτηση σε υπουργικό επίπεδο θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο Eurogroup. 

 

Σε ότι αφορά το όποιο χρηματοδοτικό κενό του προγράμματος ανέφερε ότι η Ελλάδα επωφελείται ήδη από ιδιαίτερα θετικές ρυθμίσεις για  τα επιτόκια δανεισμού, την αποπληρωμή των δανείων και την περίοδο χάριτος και τόνισε ότι όποια απόφαση για επέκταση του σημερινού προγράμματος είναι θέμα των Ελληνικών αρχών" οι οποίες θα πρέπει να το ζητήσουν και όχι η Ευρωζώνη να το επιβάλει".

 

Τέλος, υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που το ΔΝΤ ζητήσει διαβεβαίωση για τη χρηματοδότηση της ευρωζώνης στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την πλευρά της ευρωζώνης.

 

Πηγή

 

    

 

March 2014, English Post

 

 

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - SKILLS

 

 

 

 

 

CAN YOU TAKE THE BALL FROM HIM ?  I do not think so . . .

 

Click here to view the video in Facebook . . .

 

 

Αρχική     Blogs

 

 

    

 

March 2014, Greek Post

 

 

ΑΝΤΙΛΗΨΗ

 

 

 

If you can read this you have a strong mind. - Εφόσον μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο αυτό μπορείτε να πείτε ότι είστε αρκετά ευφυείς. (Απαιτείται γνώση αγγλικών)

 

 

-

March 2014, Greek Post

 

 

ΥΓΕΙΑ

 

 

 

μυτη

 

Νέα αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι η ανθρώπινη μύτη στην ουσία έχει τη μεγαλύτερη ευαισθησία, καθώς πιάνει ένα τρισεκατομμύριο διαφορετικές μυρωδιές. Αντίθετα, ο άνθρωπος μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε 2,3 έως 7,5 εκατ. διαφορετικές αποχρώσεις χρώματος και να ακούσει περίπου 340.000 ήχους διαφορετικής τονικότητας.

 

Για «ένα αστικό μύθο που κατέπεσε μετά το πρώτο πραγματικό τεστ των ανθρωπίνων δυνατοτήτων όσφρησης», έκανε λόγο η καθηγήτρια νευροβιολογίας Λέσλι Βόσαλ του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ. «Οι άνθρωποι, εδώ και τόσο καιρό, υποστηρίζουν πως είναι κακοί στην όσφρηση. Όμως τα ευρήματά μας έρχονται να τονώσουν την αυτοπεποίθηση της ανθρώπινης φυλής».

 

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Νευρογενετικής και Συμπεριφοράς, με επικεφαλής τον Αντρέας Κέλερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με το BBC, καθώς επίσης τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, δεν αποκλείουν μάλιστα ότι ακόμα και το ένα τρισεκατομμύριο να αποτελεί υποεκτίμηση.

 

«Το μήνυμά μας είναι ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία στην όσφρησή μας από αυτή που νομίζουμε. Απλώς δεν την προσέχουμε και δεν την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

 

Η νέα εκτίμηση βασίζεται σε εργαστηριακά πειράματα με εθελοντές που κλήθηκαν να διακρίνουν ανάμεσα σε πολύπλοκα μίγματα οσμών.

 

Με βάση την ευαισθησία που επέδειξαν οι μύτες και οι εγκέφαλοι των εθελοντών, στη συνέχεια οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η γκάμα της όσφρησης ξεπερνά ακόμη και το ένα τρισεκατομμύριο διακριτές μυρωδιές.

 

Είναι πάντως φανερό ότι κανένα πείραμα δεν μπορεί στην πράξη να αποδείξει ότι όντως ένας άνθρωπος μπορεί να διακρίνει όλες αυτές τις οσμές, συνεπώς πρόκειται για μια νέα εκτίμηση, πιθανώς πιο κοντά στην πραγματικότητα.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μυρωδιές που συναντάμε καθημερινά, συντίθενται από πολύπλοκα μίγματα μορίων.

 

Για παράδειγμα, η μυρωδιά του τριαντάφυλλου αποτελείται από 275 επιμέρους συστατικά, από τα οποία μόνο ένα μικρό ποσοστό γίνεται αντιληπτό από την μύτη μας (που διαθέτει 400 οσφρητικούς υποδοχείς) και τον εγκέφαλο που κάνει την τελική επεξεργασία.

 

Τα πειράματα, που βασίστηκαν στο πόσο καλά 26 άνδρες και γυναίκες μπορούσαν να διακρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικά «κοκτέιλ» 128 διαφορετικών «μυρωδάτων» μορίων, επιβεβαίωσαν ότι η οσφρητική ικανότητα διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Πάντως, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να διακρίνει ως διαφορετική μια μυρωδιά από μια άλλη, αν αυτές οι δύο οσμές διαφέρουν μεταξύ τους πάνω από 50% στα επιμέρους συστατικά (μόρια) τους.

 

Ο λιγότερο ικανός εθελοντής του πειράματος υπολογίζεται ότι μπορούσε να μυρίσει «μόνο» 80 εκατομμύρια ξεχωριστές μυρωδιές, ενώ ο πιο ικανός πολλά τρισεκατομμύρια.

 

Εκτιμάται ότι οι μακρινοί πρόγονοί μας ήταν πολύ πιο εξασκημένοι στην όσφρηση από τους σύγχρονους ανθρώπους. Το «κακό» ξεκίνησε, όταν ο άνθρωπος στάθηκε όρθιος στα δύο πόδια του, οπότε η μύτη του απομακρύνθηκε από το έδαφος, όπου πηγάζουν οι περισσότερες οσμές.

 

Πιο πρόσφατα, οι ανέσεις όπως τα ψυγεία και τα συχνά ντους έχουν περιορίσει τις μυρωδιές στην καθημερινή ζωή, με συνέπεια η οσφρητική ικανότητα των ανθρώπων να έχει «σκουριάσει» σε σχέση με την όραση και την ακοή που παραμένουν πιο οξυμένες.

 

Τα ζώα είναι τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές καλύτερα στην όσφρηση από τους ανθρώπους, επειδή αφιερώνουν σε αυτήν μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου τους.

 

Πηγή

 

Αρχική     Blogs

-

March 2014, Greek Post

 

 

Φιλοσοφία

 

Με ευθύνη και σεβασμό στο παιδί και κυρίως με αγάπη, δημιουργήθηκε το ¨ΜΙΚΡΟ ΓΥΡΙ¨, ένας παιδικός σταθμός στην καρδιά της πόλης, με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, άνετους και άρτια εξοπλισμένους χώρους και καταπράσινο κήπο.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το άλμπουμ φωτογραφιών  ' Μικρό Γυρί ' . . .

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

 

 

Μικρό Γυρί - Πάτρα

Μπενιζέλου Ρούφου 43
Τ.Κ. 26222 Πάτρα

Τηλ.: 2610 311884

Fax: 2610 311884

Email: info@mikrogyri.gr

www.mikrogyri.gr  

 

 

 

Αρχική     Blogs

-

March 2014, Greek Post

 

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

 

 

 

Η ΒΙΟΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ε.Π.Ε. (Biorecycling Ltd)  ιδρύθηκε το 2008 παρέχοντας υπηρεσίες στον Τομέα Διαχείρισης Μη Επικινδύνων Στερεών Αποβλήτων, καλύπτοντας έναν αρκετά μεγάλο αριθμό κωδικών διαχείρισης, όπως αυτοί περιγράφονται στην ΚΥΑ 1909Β.2003, και πάντα με γνώμονα τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας 1069/2009 (www.biorecycling.gr).

Καταρχήν, οι υπηρεσίες της εταιρίας ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των εταιριών, υπευθύνων για την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή προϊόντων Ζωικής (Ζωϊκά Υποπροϊοντα-ΖΥΠ) και Φυτικής προέλευσης (Φυτικά Υποπροϊόντα), στα οποία είτε έχει παρέλθει ο χρόνος κατανάλωσής τους για το κοινό, είτε έχουν υποστεί αλλοίωση, σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής, συσκευασίας, αποθήκευσης ή μεταφοράς τους. Η εταιρία, διαχειρίζεται επίσης προϊόντα, τα οποία έχουν δεσμευθεί από τον αρμόδιο κρατικό φορέα (Ε.Φ.Ε.Τ.), μετά από τον ενδεδειγμένο έλεγχο και έχουν κριθεί ακατάλληλα προς κατανάλωση για το ευρύ κοινό.

Ως ζωικά υποπροϊόντα ορίζονται ολόκληρα σφάγια (ή μέρη σφαγίων) ζώων ή προϊόντα ζωικής προέλευσης τα οποία δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο, καθώς και τα ωάρια, τα έμβρυα και το σπέρμα. Τα προϊόντα αυτά αντιστοιχούν σε πάνω από 15 εκατομμύρια τόνους κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και λοιπών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της κόπρου. Τα υλικά αυτά στη συνέχεια απορρίπτονται ή, εφόσον μεταποιηθούν, χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας καλλυντικών ή φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και για άλλες τεχνικές εφαρμογές.

 

 

Η Βιοανακύκλωση Ε.Π.Ε., παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στη  συνολική διαχείριση των Ζωικών και Φυτικών Υποπροϊόντων, οι οποίες αναφέρονται παρακάτω:

 

  • Συλλογή των υποπροϊόντων από ένα κεντρικό σημείο υπόδειξης ή ανά σημείο
     
  • Μεταφορά των υποπροϊόντων με αδειοδοτημένα φορτηγά οχήματα (ψυγεία ή κλειστού τύπου, ανάλογα με τον τύπο του υποπροϊόντος), σύμφωνα με την Ευρωπαίκή νομοθεσία, με την ένδειξη ΖΥΠ,  στις αδειοδοτημένες μονάδες αδρανοποίησης (καύσης)
     
  • Αδρανοποίηση των υποπροϊόντων, με  την ολοκλήρωση της οποίας εκδίδεται και το αντίστοιχο πιστοποιητικό καταστροφής, το οποίο επιστρέφεται στον πελάτη, συνοδευόμενο με όλα τα απαραίτητα εμπορικά έγγραφα, τα οποία εκδόθηκαν σε όλα τα στάδια της συνολικής διαχείρισης

 

Η Βιοανακύκλωση Ε.Π.Ε., διαθέτει επίσης κωδικούς διαχείρισης και άλλων υλικών, οι οποίοι αφορούν: ξύλο, χαρτί, αλουμίνιο, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί.

 

www.biorecycling.gr

 

Στα πλαίσια ανάπτυξης της εταιρίας, και με απώτερο σκοπό οι δραστηριότητές της να πραγματοποιούνται έχοντας πάντα ως στόχο τη δράση  ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, η εταιρία, τον τελευταίο χρόνο έχει επεκτείνει τις συνεργασίες της με Αδειοδοτημένες Μονάδες Αδρανοποίησης, όχι μόνο σε Εθνικό επίπεδο, αλλά και σε Διεθνές επίπεδο, όπως επίσης έχει πραγματοποιήσει τις απαραίτητες και σύμφωνα με Την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία διαδικασίες για την επέκταση και άλλων κωδικών διαχείρισης Μη Επικινδύνων Στερεών Αποβλήτων (π.χ. διαχείριση υγρών αποβλήτων λυμματολάσπης), αλλά και την ανάπτυξή της στον τομέα Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ).

 

 

Bio Recycling
Τηλ.: 215 520 26 87 - 8
Φαξ : 215 520 26 68
Email: info@biorecycling.gr

 

Βασ. Αλεξάνδρου 65
12131, Περιστέρι
Αθήνα

 

Διεύθυνση Πελοποννήσου

Τρύφωνας Παπαδόπουλος

Μητρ. Χρυσοστόμου 3, 26226, Πάτρα

Mobile 6945 849400

Email: trifonas.papadopoulos@gmail.com

 

Πηγή

 

Αρχική     Blogs

Pages: 1 2 3 »