GR

GeorgiaaPapadopoulou's blog

 

Οικονομία   

Επισκόπηση από 11/6 έως

13/6/2014

 

Επικαιρότητα  |  June 16, 2014

 

*Εκτενές άρθρο για τις λανθασμένες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι το Ταμείο οφείλει μία συγγνώμη στη χώρα μας. 

In.gr 13.6.2014

*Ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και εκλεγμένος πρόεδρος για το 2015, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Δημήτρης Νανόπουλος προτάθηκε από την Ελλάδα για τη θέση του γενικού διευθυντή στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας CERN. Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014. 

In.gr 13.6.2014

*Σε 3.228 περιπτώσεις καταβάλλονταν σύνταξη για τουλάχιστον έξι μήνες μετά το θάνατό τους, προκαλώντας στο Δημόσιο ζημία άνω των 60 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο συνεχίζει την καταγραφή των συνταξιούχων. Μέχρι το τέλος Μαΐου δεν είχαν απογραφεί 692 συνταξιούχοι του δημοσίου. 

In.gr 13.6.2014

*Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2014 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1,875 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 7,316 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, βάσει στοιχείων της ΤτΕ. Ωστόσο εάν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τα κέρδη του ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα και αφαιρεθούν δαπάνες που μεταξύ άλλων αφορούν αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προκύπτει ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 1,057 δισ. ευρώ. 

In.gr 13.6.2014

*Η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί αποζημιώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ με προσφυγή της στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας (ICC International Court of Arbitration) αποκαλύπτει η βρετανική Telegraph σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το οποίο επικαλείται έγγραφο 200 σελίδων που έχει σταλεί στο δικαστήριο. 

In.gr 12.6.2014

* Μετά τον ορισμό του αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία οι εφαρμογές του TAXISnet που αφορούν στη χορήγηση μιας σειράς πιστοποιητικών προς τους φορολογούμενους. 

In.gr 12.6.2014

*Σύμβαση ύψους 40 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση της αναβάθμισης του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπογράφηκε στα γραφεία του ΔΕΣΦΑ. 

In.gr 12.6.2014

*Μηδενίστηκε σχεδόν τον Μάιο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα που παρείχε η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του ELA, ενώ μειώθηκε σημαντικά και από την ΕΚΤ. Η «απεξάρτηση» των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον ΕLΑ, οδηγεί σε σημαντική μείωση του κόστους άντλησης κεφαλαίων, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού για τον ιδιωτικό τομέα. 

In.gr 12.6.2014

*Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Για το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014 παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.985 εκατ. ευρώ, έναντι  ελλείμματος 3.843 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 2.559 εκατ. ευρώ. 

BEA 12.6.2014

*Στη σταδιακή μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε το 2011, κατ’ εντολήν της τρόικας, σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ και έκτοτε εφαρμόζεται κάθε χρόνο, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, εφόσον τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου δείξουν ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται. 

BEA 12.6.2014

*Στην παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου οδηγείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να μεταβληθούν οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του Χ. Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, η αδυναμία των φοροτεχνικών γραφείων να υποβάλουν εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς και το ότι μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 35% αυτών αναγκάζουν τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών να μεταθέσουν κατά ένα μήνα τις προθεσμίες για την ηλεκτρονική κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

BEA 12.6.2014

*Την πραγματοποίηση των πρώτων ομαδικών απολύσεων -στη «Xαλυβουργία» Ελλάδος, στον Ασπρόπυργο- αποφάσισε χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. H πλειοψηφία των μελών 4-3 (πλην του εκπροσώπου της ΓΣEE), σταθμίζοντας τα οικονομικά δεδομένα και το γεγονός ότι έχουν απομείνει στο εργοστάσιο απασχολούμενοι -οι περισσότεροι για μία εβδομάδα τον μήνα- μόνο 72 εργαζόμενοι από τους 285 εργαζομένους πριν από μερικούς μήνες, είδε ως μοναδική διέξοδο τη διασφάλιση της καταβολής των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης των 45 που ζητούσε η επιχείρηση. 

BEA 12.6.2014

 

*Με ετήσιο επιτόκιο 8,15% (αντί του 8,25% που ίσχυε έως τις 10 Ιουνίου) θα επιβαρύνονται, από τις 11 Ιουνίου, όλες οι ληξιπρόθεσμες, από την 1/1/2013, ασφαλιστικές εισφορές προς τα Ταμεία. Τη μείωση του επιτοκίου προβλέπει εγκύκλιος της διοικητή του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου που εκδόθηκε χθες σε εφαρμογή του ν. 4158/13.  

BEA 12.6.2014

 

* «Ψαλίδι» από 4,5% έως 30% θα έχουν στη σύνταξη τους όσοι ασφαλισμένοι επιλέξουν να αποχωρήσουν από ένα έως πέντε χρόνια ταχύτερα από την αγορά εργασίας. Το ποσοστό περικοπής εξαρτάται από το Ταμείο, αλλά και το πότε γίνεται η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 

BEA 12.6.2014

 

*Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τονίζει ο Σόιμπλε, μαζεύοντας τις δηλώσεις περί ανάγκης νέου δανείου και νέου μνημονίου, μετά τη συνάντηση με τον Γ.Στουρνάρα. Το μόνο που είπα είναι ότι εάν χρειαστεί νέα βοήθεια, θα ήμασταν διατεθειμένοι να την προσφέρουμε, πρόσθεσε. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς αν θα υπάρξει ανάγκη χρηματοδότησης μετά το 2015, είπε ο Γ.Στουρνάρας, προσθέτοντας η Ελλάδα μπορεί να καλύψει το όποιο κενό με ίδιες δυνάμεις.

In.gr 11.6.2014

*Μετά το καλοκαίρι θα γίνουν νέες εκτιμήσεις ως προς το εάν η Ελλάδα θα χρειασθεί τρίτο πακέτο στήριξης ή νέα διαγραφή χρέους, εκτιμά ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Οι εκτιμήσεις θα εξαρτηθούν, προσθέτει, και από τη δοκιμασία αντοχής των τραπεζών. 

In.gr 11.6.2014

 

*Το πάγωμα των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή των τριών ολοκληρωμένων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα, μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης, αποφάσισε ο αρμόδιος φορέας (ΕΔΣΝΑ) κατά τη συνεδρίασή του.   

In.gr 11.6.2014

*Έκτακτες χρηματαποστολές στις τράπεζες με φορτηγά, ώστε το πρωί τα ATM να έχουν λεφτά και να αποφευχθεί ο πανικός των πολιτών που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία του συστήματος, υπέρογκα ποσά καταθέσεων που σε μία ημέρα κάνουν φτερά, C-130 που φέρνουν μετρητά από Ιταλία και Αυστρία, είναι μερικές από τις σκηνές θρίλερ που περιγράφονται στη σημαντική έκδοση της ΤτΕ για το Χρονικό της Μεγάλης κρίσης. Η κρίσιμη και οριακή περίοδος 2008-2013 αποτελεί αναμφίβολα τομή στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, τονίζει ο Γιώργος Προβόπουλος.

In.gr 11.6.2014

 *Τους τρεις κυρίαρχους στόχους της νέας κυβέρνησης- τη μείωση της φορολογίας, την αποκατάσταση των αδικιών και την επιτυχή διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους- προσδιόρισε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας ταυτόχρονα μήνυμα αισιοδοξίας και υπογραμμίζοντας πως «τώρα μιλάμε για το μέλλον. Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον». 

BEA 11.6.2014

*Τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την άμεση εφαρμογή ενός νέου συστήματος παρακράτησης φόρου από τις συντάξεις, που θα έχει ως βασικό στόχο να προεισπραχθεί φέτος από τους συνταξιούχους το σύνολο των φόρων που αναλογούν στις αποδοχές τους, αποκαλύπτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.  BEA 11.6.2014

*Υπό το διαρκές βάρος της σημαντικής επιβάρυνσης που προκαλεί στα δημοσιονομικά η χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία αντιστοιχεί στο 17% του ΑΕΠ, και υπό την πίεση της διατήρησης των συνταξιοδοτικών δαπανών στα υψηλοτέρα, για τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. επίπεδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την 5η έκθεση αξιολόγησης καλεί τις Αρχές της χώρας να ξεκινήσουν σύντομα τη διαδικασία για μια νέα συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1.1.2015.   

BEA 11.6.2014

 

 

T a g s  -  Ε τ ι κ έ τ ε ς

 

κατηγορίες - categories

 

 

 

 

  Home   |   about   |   advertise  -  διαφήμιση  |  contact  -  επικοινωνία

 

 

 

Ειδικές κατασκευές

Inox Patras: Το ανοξείδωτο

ως υλικό ενδείκνυται για

ειδικές κατασκευές που

αντέχουν στο χρόνο


Διακόσμηση  |  June 16, 2014

Opening quote

 

Tip: Πατήστε πάνω σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω φωτογραφίες για να γίνει μεγέθυνση.

 

Ειδικές κατασκευές - Photo Gallery

 

     

     

     

     

     

     

 

 

INOX PATRAS – Ολοκληρωμένες Εφαρμογές

Έδρα: Παρ. Καλαβρύτων 31, Οβρυά – Πάτρα

Τηλ/Fax: 2610 526158

 

Στείλτε το μήνυμα σας στο e-mail: info@inoxpatras.gr

 

 

 

T a g s  -  Ε τ ι κ έ τ ε ς

 

κατηγορίες - categories

 

 

 

 

  Home   |   about   |   advertise  -  διαφήμιση  |  contact  -  επικοινωνία

-

 

Feb 2014, Greek Post

 

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

 

DESTINATIONS

 

 

 

 

Amazing Hotels: 20 ξενοδοχεία για να μείνετε με το

 

στόμα ανοιχτό. 

 

Travel photo: Artiste.gr

 

To ταξίδι συνεχίζεται σε ονειρικά resort στις Φιλιππίνες, σε παράξενα διάφανα υπνοδωμάτια στη Γαλλία, σε βεράντες που κρέμονται στην Καλντέρα της Σαντορίνης, σε κρεβατοκάμαρες φτιαγμένες από χιόνι στη Σουηδία, σε ρομαντικές ταράτσες στο Αμάφλι, σε πισίνες που ατενίζουν τις Άλπεις και σε αγροικίες τυλιγμένες σε αναρριχητικές τρινταφυλλιές στη Γαλλία... και το όνειρο συνεχίζεται....   

 

Dedon Island Resort, Φιλιππίνες        

 

Attrap Reves Hotel, Γαλλία    

 

Katikies Hotel, Οία, Σαντορίνη, Ελλάδα       

 

Hotel Le Sirenuse, Αμάλφι, Ιταλία    

 

Ice Hotel, Jukkasjarvi, Σουηδία      

 

The Cambrian Hotel, Adelboden, Ελβετία        

 

Homestead Resort and Spa, Γιούτα, ΗΠΑ    

 

Hotel-Restaurant Öschinensee, Ελβετία    

 

Hotel Le Moulin du Roc, Γαλλία    

 

Juvet Landscape Resort, Νορβηγία    

 

Montana Magica Lodge, Χιλή    

 

Giraffe Manor, Κένυα     

Πηγή

 

Back to [ Amazing Hotels - Εκπληκτικά Ξενοδοχεία (PICS - Pg. 1) ]

-

 

Feb 2014, Greek Post

 

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

 

DESTINATIONS

 

 

 

 

Amazing Hotels: 20 ξενοδοχεία για να μείνετε με το

 

στόμα ανοιχτό.

 

  Travel photo: Artiste.gr

 

Κάναμε το γύρο του κόσμου για να βρούμε τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία. Αυτά που θα άξιζε ίσως το κόπο να ταξιδέψουμε μονάχα για χάρη τους. Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε μαζί μας πρωινά στη Καραιβική, στην Κένυα πλάι με λεοπαρδάλεις, σε αιώρες σε εξωτικές παραλίες στις Φιλιππίνες, σε design παλάτια της Σουηδίας, σε ξενώνες που κρέμοντες από βουνά της Ελβετίας, σε χώρες που έχουν μόνο καλοκαίρι. 

 

Ladera Resort, St. Lucia, Καραϊβική

 

 

Äscher Cliff, Ελβετία

 

 

Hotel Kakslauttanen, Φιλανδία

 

 

 

The Manta Resort, Ζανζιβάρη

 

 

Rayavadee Krabi, Ταϊλάνδη

 

 

Shangri La, Παρίσι

 

 

Hotel Ristorante Grotta Palazzese Polignano a Mare, Ιταλία

 

 

Conrad Maldives, Μαλδίβες, Νησί Ρανγκαλί

 

 

Panchoran Retreat, Μπαλί

 

 

Hotel Ubud Hanging Gardens, Ινδονησία    

 

Δείτε περισσότερα ξενοδοχεία (PICS - Pg. 2) . . .

 

Πηγή

-

Feb 2014, Greek Post

 

Το ένα τρίτο των νεόπτωχων προέρχεται από

 

μικρομεσαίους επιχειρηματίες

 

 

Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ

Το ένα τρίτο των νεόπτωχων προέρχεται από μικρομεσαίους επιχειρηματίες  Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ 

Το 1/3 το νεόπτωχων προέρχεται από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και 1.000.000 είναι χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στα πρόθυρα ασφυξίας, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Σερρών, και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων έχει μειωθεί, από 840.000 το 2008, σε 700.000 το 2011 και ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατά 35% ενώ η απασχόληση στους κλάδους που εκπροσωπεί η συνομοσπονδία έχει συρρικνωθεί κατά 750.000 εργαζόμενους.

 

Ο κ. Καββαθάς χαρακτήρισε «παράλογη τη νέα φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς η φορολόγηση των εισοδημάτων με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, η προκαταβολή φόρου και το τέλος επιτηδεύματος ανεβάζουν το πραγματικό συντελεστή από 26% σε 45%».

 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε την απόσυρση των υπέρογκων προστίμων που προβλέπονται από τον κώδικα φορολογικής νομοθεσίας τα οποία αυξάνονται σε σχέση με όσα ίσχυαν πριν από 64% έως 364%. Επίσης, ο κ. Καββαθάς ζήτησε:

 

• Τη θεσμοθέτηση ενός πάγιου, απλού φορολογικού συστήματος τόσο για τη φορολογία του εισοδήματος, όσο και για τους έμμεσους φόρους.

• Την ενσωμάτωση των αρχών αναδιανεμητικής δικαιοσύνης στο φορολογικό σύστημα, ώστε να γίνεται σεβαστή η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα αρχή της φοροδοτικής ικανότητας.

• Την καθιέρωση φοροαπαλλαγών για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης ή προχωρούν σε επενδύσεις με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

• Τη μείωση των διοικητικών βαρών που απορρέουν από την υλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

• Την επαναφορά του αφορολόγητου αποθεματικού για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις από ίδια κεφάλαια.

• Τον εξορθολογισμό των υπερβολικών και παράλογων προστίμων ακόμα και για μικρές παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

• Τέλος, τη θεσμοθέτηση αλλά και εκπόνηση μελετών επίπτωσης για τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων σε κάθε νομοθέτημα που αναφέρεται στη φορολογική πολιτική.

 

Πηγή : [ http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/247530 ]

-

Feb 2014, Greek Post

 

Cafe Danesi

 

Το 1905 ο Alfredo Danesi κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και ανοίγει ένα cafe στο Prati, ένα προάστιο της Ρώμης. Αργότερα ο γιος του Giovanni, εξελίσσει την «μαγική formula» του καφέ που έκανε τον πατέρα του διάσημο με μίγματα από Βραζιλία και Κολομβία, προσθέτοντας πάντα το καλά φυλαγμένο μυστικό της οικογένειας Danesi.

Σήμερα το εμπορικό σήμα Danesi κάνει αισθητή την παρουσία του σε 42 χώρες του κόσμου.

Ο καφές είναι τέχνη. Είναι πλούσια γεύση. Είναι απόλαυση. O espresso Danesi είναι ένας espresso με ιδιαίτερα λεπτό άρωμα, κρεμώδη υφή και γεμάτο σώμα. Τα μίγματα καφέ Danesi, με κόκκους καφέ που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά από παραγωγούς από όλον τον κόσμο που εστιάζουν στην ανώτερη ποιότητα, διασφαλίζουν έναν τέλειο espresso. Γνωρίζοντας τα μυστικά της επεξεργασίας του καφέ και ακολουθώντας τους κανόνες, η Danesi επιτυγχάνει μία ισορροπία μεταξύ της λεπτής γεύσης και του γεμάτου σώματος του καφέ.

 

Απολαύστε έναν καφέ espresso danesi στην Πύλη - Pyli . . .

 

Περισσότερες πληροφορίες για Πύλη - Pyli

Το καφέ Πύλι - Pyli ξεκίνησε ως ένα hot spot για τους φοιτητές μιας και η θέση του είναι έναντι των ΑΤΕΙ Πατρών το Σεπτέμβριο του 1997. Τα άριστης ποιότητας προϊόντα του (καφέδες, φαγητό, ποτό, burgers, snacks κ.α.), η καλή εξυπηρέτηση και ο χώρος του προσαρμόστηκαν στη διάρκεια των χρόνων έτσι ώστε να θεωρείται απο τα κορυφαία στο είδος του καταστήματα της πόλης.

Ο χώρος διαθέτει :

Επιτραπέζια παιχνίδια
Ηλεκτρονικά games (PSP - XBOX)
Projector & tv (large διαστάσεων)
Fast Wi-fi | γρήγορo ασύρματο internet
 

www.pylicafe.gr

Τηλ. 0030 2610 335264

e-maιl : info@pylicafe.gr

Μεγ. Αλεξάνδρου & Ιερισού (έναντι ΑΤΕΙ Πατρών)

 

Δείτε άλμπουμ φωτογραφιών (Πύλη - Pyli) . . .

Pages: 1 2 3 4 »
Μοιραστείτε:

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ